Konsten att göra mål i hockey – Målskytte i ishockey

Målskytte och konsten att göra mål i hockey är en komplicerad färdighet och kompetens, där det inte finns några genvägar eller direkt vägledning, ”Gör detta och du gör mål i hockey”. Det handlar mer om att förstå de olika färdigheter och faktorer som samverkar och påverkar om du gör mål i hockey eller inte. Hockey är en ”open skill” idrott (fri rörlighet, och rörliga motståndare), därmed finns det också många faktorer att beakta. Öva och träna målskytte (repetition) är nyckeln till framgång och för att göra mål i hockey. Var fokuserad och försök att göra mål varje gång du tränar / är på en hockeyträning!

Göra, Mål, Hockey, Träning, Övningar
”Du missar 100% av de skott du inte tar.” / Wayne Gretzky

Läs mer om hockeyövningar och träning av målskytte och skott i ishockey här >>

Gilla och dela gärna: