Målskytte i hockey

Ett hårt, snabbt, välriktat och oväntat skott är kanske det optimala skottet? För att komma till den målbilden, krävs som vanligt träning. Utmärkt tillfälle är att träna hemma från en skottplatta, innan träning på en skottramp, men givetvis också att lägga tid och fokus även på hockeyträningen på skotteknik.

Syntetis skott träning

Om vi tar isträningen, så handlar det om att göra träningsmomenten så matchlika som möjligt, för att kunna träna på målskytte i rätt miljö och med rätt förutsättningar (högre stressnivå). Fullfölj alla situationer (ta returer) och spela klart tills pucken är död d.v.s. i mål, blockerad eller bortspelad från målet.

hockeymålvakt i vställning

Några nycklar i målskyttet är också att fundera på målskyttet från målvaktensperspektiv. Hur vill målvakterna inte att skotten skall komma? Var vill målvakterna inte ha skotten? Från vilken distans vill målvakterna inte att skotten skall komma? Hur vill de inte ha situationen direkt efter skottet?

”Grabbar skjut mycket! Det andra laget har också en dålig målvakt” / Lasse Falk
”Du missar 100% av skotten du inte skjuter” / Wayne Gretzky

Målskytte i ishockey teori och övningar >>

Hockeyövningar >>

Hockeyträningsredskap >> 

Gilla och dela gärna:

En reaktion på “Målskytte i hockey

  1. Pingback: Anfallsspel och målskytte i hockey | Hockeyövningar och Hockeyträning

Kommentarer inaktiverade.