Att träna barn och ungdomar i ishockey

Exceptionella prestationer visar sig allt längre ner i åldrarna, om en del av barnen ägnar allt mer tid åt mobilen och spelkonsollerna, så finns det också de som utför tekniska moment som många seniorspelare inte kunde tänka sig själv utföra för 5 år sedan eller uppvisar en teknisknivå, som de aldrig själva var i närheten av i samma ålder, trots att de är världsstjärnor idag.

Zorro övning hockey

I och med utvecklingen har man runt om i världen börjat fokusera mer på ungdomsträningen och ledarskapet, eftersom detta skapar den starkaste grunden för elitidrott senare i livet. Att enbart vara kompetent räcker dock inte när det handlar om ungdomsträning. Tränarens egna intresse och kompetens skall väcka intresset och det inre drivet hos dem han eller hon tränar, egentligen utan skapa press eller tvångssituationer, vilken spännande utmaning?

Ledarskap för barn och ungdomar >>

Hockeyövningar för hockeyskolan och framåt >>

Hockeyövningar för 9-11 åringar >>

Teknikövningar för hockey >>

 

Gilla och dela gärna: